Alles kan, ook rijden op koffiedik. Shell maakt het mogelijk.
Er zijn middelen om biobrandstoffen mee te maken, visafval, whiskey-afval en reststoffen uit de land- en bosbouw kwamen al eerder langs. Evenals koffiedik. Het is bij dit soort berichten altijd afwachten waar het in de praktijk op uitdraait. Maar de plannen van oliegigant Shell lijken redelijk serieus.
Het bedrijf steekt geld in Bio-bean. Een Engels bedrijf dat koffieprut inzamelt, om er brandstof van te maken. Het koffiedik wordt opgehaald bij ketens en fabrieken. Eenmaal opgehaald, moet het worden gedroogd en verwerkt om er koffieolie uit te halen. In samenwerking met Argent Energy wordt hiervan een biobrandstof gemaakt. De bussen gaan dus niet op pure koffieolie rijden. Verwacht geen bussen bij de haltes die ruiken naar het zwarte goud, om een ernstig ochtendhumeur te verdrijven.
Zeer passend bij dit soort berichten is een aardig feitje, dat ons keurig wordt aangeleverd. Inwoners van Londen drinken per persoon gemiddeld 2,3 koppen koffie per dag. Een waarde die door de eerste de beste Nederlandse kantoorklerk ruimschoots wordt overtroffen.
Foto: New Routemaster (Transport for London)